Flair Culinair Cook & Dine Concept

Monica Fromm –
drijvende kracht acher de schermen

 

Monica Fromm is culinair professional met een lange en brede ervaring als ondernemer, cateraar, kok op topniveau, recept- en conceptontwikkelaar en culinair schrijfster.

En zij staat niet stil. De academie culinair schrijven van Onno Kleijn heeft haar stijl van schrijven zeker aangescherpt. Daarnaast  heeft zij zich bekwaamd tot detox coach, o.a. opgeleid door Jacqueline van Lieshout volgens haar populaire methode “Van gifbelt naar tempel”.
De scholing in en belangstelling voor de vegetarische, veganistische en RAW keuken zorgen voor een  brede en diepe schat van kennis en verrijking in de gezonde keuken. Op aanvraag bakt zij graag bijzondere cakes en goddelijke brownies, zoals zij jarenlang voor o.a.2  for Joy en Pllek. incidenteel organiseert zij inspirerende taartdecoratie workshops.Nieuwe trends enstromingen blijven haar steeds weer boeien.

De Hotelschool in Den Haag lag aan de basis van de culinaire route, gecompleteerd met een practische koksopleiding.  Jarenlange ervaring in binnen- en buitenland bij toprestaurants zoals  Fountainblue Hilton in Miami, restaurant de Hoefslag, Hotel de L’ Europe, Auberge de Kieviet, vormden het fundament voor het ondernemerschap. Na 10 jaar compagnonschap in De Traiterie party catering  runt Monica sinds 1994 haar Flair Culinair Cook & Dine Concept.

Monica heeft culinaire bijdrages  geleverd aan o.a. het Financieel dagblad, Sesasons en het Nederlands Zuivelbureau, Mamas.nl en ONVZ en heeft 3 kookboeken op haar naam staan.
Sinds jaren zet Monica zich actief in voor Slow Food Amsterdam, waar zij activiteiten organiseert.
Op aanvraag organiseert zij inspirerende en leerzame gezonde workshops, ook voor kinderen zoals “wordt een smaakprofessor” en “getsiederrie groente”.

De optelsom van interesse en ervaring in voeding in de breedste zin van het woord zorgen voor een onuitputtelijke bron van inspiratie die Monica graag met u deelt. Zij ziet haar culinaire loopbaan als een continue reis, een speurtocht vol  verrassingen en uitdagingen, zonder vastomlijnde eindbesteming.